najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Slovačkom predsedniku uljez upao noću u palatu

Noćas se po Predsedničkoj palati, sedištu slovačkog predsednika Andreja Kiske, čitavih 20 minuta po gornjim spratovima prošetao nepoznati muškarac, a obezbedjenje predsednika umesto da krene u poteru za njim samo je jednostavno isključilo alarm.

“Sat po ponoći nepoznati muškarac je preskočio staklenu ogradu sa zadnje strane Predsedničke palate i iz dvorišta ušao na ulaz za zaposlene koji nije bio čuvan, popeo se na najviši sprat, gde se uključio alarm, ali obezbedjenje je procenilo da je u pitanju lažna uzbuna i isključilo ga je. Istim putem nepoznati se vratio na zadnje dvorište, otvorio kapiju i otišao”, potvrdio je slovačkim medijima incident portparol predsednika Roman Krpelan.

Nepoznatog bradonju koji se pored živog obezbedjenja, i to u vreme kada je Slovačka pojačala mere bezbednosti i zaštitu zvaničnika jer preuzima predsedavanje Evropskoj uniji od 1. jula, baškario noću kod slovačkog predsednika čitavih 20 minuta, snimile su kamere a policija je objavila njegovu fotografiju i moli za pomoć gradjane.

Slovački predsednik ne koristi Predsedničku palatu kao rezidenciju i ne noći u njoj tako da nije bio direktno ugrožen, medjutim, Biro za obezbedjenje zvaničnika zadužen je da Predsedničku palatu čuva 24 časa dnevno.

Zbog skandalozne greške telohranitelja da isključe alarm da ih ne uznemirava ostavku je odmah danas podneo direktor Biroa Radovan Horvat a obezbedjenje i pirotehničari morali su temeljno da pretraže celu palatu.

Noćni nezvani gost ništa nije odneo iz Predsedničke palate, ništa nije oštetio, niti je ostavio kakvu poruku ili predmet.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike