Sutra Medjunarodna trka magaraca u Tisnom

U dalmatinskom mestu Tisno sutra se održava tradicionalna Medjunarodna trka magaraca na kojoj će najbolje dalmatinske magarce jahati predstavnici više od 10 zemalja.

Kako prenosi Hina, u trci učestvuju predstavnici Makedonije, Kosova, Francuske, Kanade, Holandije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovačke, Australije, Belgije i Italije.

Titulu prvaka brani Slovačka, kojoj su prošle godine pobedu doneli magarac Miško i jahač Daniel Suman iz Bratislave.

Na trkama u Tisnom ključan za uspeh je žreb kojim se nacionalnim timovima dodeljuju magarci za jahanje pošto je od 2011. svake godine pobedjivala zemlja koja bi dobila slavnog magarca Miška.

Da bi se u trku unela živost i neizvesnost, udruženje Tišnjanski tovar koje organizuje dogadjaj odlučilo je da šampionu Mišku pronadje konkurenciju. 

Pošto su se magarci iz priobalja i sa ostrva zbog lagodnog života od turizma ulenjili i udebljali, po grla koja bi se mogla meriti sa šampionom otišli su u Knin odakle su doveli osam dobro istreniranih životinja, a favoritom koji bi mogao preuzeti slavu magarcu Mišku smatra se magarica Rajka.

Pre trke planiran je defile uz limenu glazbu i mažoretkinje, a u čast pobedniku biće priredjen vatromet i koncert Petra Graše.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.