Transparentno, transparentnije, najtransparentnije

Političari vole da koriste reč „transparentno“, ali nisu baš voljni da zaista i vode „transparentnu“ politiku. Egzibicionisti ne koriste ovu reč, ali u transparentnosti idu do kraja. O tome svedoči i nova zabava mladih njujorških poslovnih muškaraca i žena, u Spa Club-u na Union Square-u.

Luda noć kulminira striptizom pred posetiocima kluba – mladi advokati, bankari i Internet-preduzetnici se penju na binu i skidaju naočigled svih. Početkom juna je ovakva zabava završena i javnim vođenjem ljubavi – nekoliko parova je, posle striptiza, ostalo na sceni i predalo se „užitku“ pred oko 800 posetilaca.

Organizator ovakve (uvrnute) zabave im je, pre „šou-programa“, dao na potpisivanje dokument kojim oni dozvoljavaju da se video-snimci i fotografije upotrebe na Internetu, i štampaju u magazinima i na majicama. Transparentnost do kraja: uživo pred gledaocima, uživo na Internetu, „odloženo“ u časopisima i na odevnim predmetima.

Gradske vlasti su za ovakav vid zabave doznale i upozoravaju da klub nema dozvolu za organizaciju ove vrste „hepeninga“. Dok oni razmišljaju da li je sve to protivzakonito ili ne, Spa Club postaje „in“ mesto za mlade, uspešne i bogate Amerikance, pristalice transparentnosti i otvorenog društva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.