najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tuži roditelje zbog slika na Fejsbuku

Jedna 18-godišnja Austrijanka tuži svoje roditelje jer su objavljivali njene, kako ona kaže, sramne fotke na Fejsbuku bez njenog pristanka.

Tinejdžerka tvrdi da su njeni roditelji od 2009. godine podelili više od 500 „sramnih i ličnih“ fotografija sa njihovih oko 700 prijatelja i tako joj „život pretvorili u pakao“. Čim je napunila 18 godina, uložila je tužbu.

Roditelji su objavljivali fotografije iz svih perioda njenog života, a posebno joj smetaju one na kojima je golišava. „Nisu imali granice, nije ih zanimalo da li se radi o slici na kojoj obavljam nuždu ili gola ležim u krevetiću. Sve su fotografisali i objavljivali“, izjavila je za lokalne medije mlada Austrijanka.

Njen otac tvrdi da su te fotografije njegovo vlasništvo jer ih je on i snimio i ne shvata zašto ne bi mogao da podeli porodične trenutke sa prijateljima.

Njen advokat Mikael Rami kaže da postoje velike šanse da tužbu zaista i dobije, ako uspeju da dokažu da fotografije narušavaju njeno pravo na privatnost. Roditelji bi u tom slučaju dobili novčanu kaznu.

Ako ova tinejdžerka zaista dobije na sudu, ovaj slučaj bi mogao da izazove mnoštvo sličnih tužbi, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike