Tuži roditelje zbog slika na Fejsbuku

Jedna 18-godišnja Austrijanka tuži svoje roditelje jer su objavljivali njene, kako ona kaže, sramne fotke na Fejsbuku bez njenog pristanka.

Foto: Pixabay.com/PublicDomainPictures

Foto: Pixabay.com/PublicDomainPictures

Tinejdžerka tvrdi da su njeni roditelji od 2009. godine podelili više od 500 „sramnih i ličnih“ fotografija sa njihovih oko 700 prijatelja i tako joj „život pretvorili u pakao“. Čim je napunila 18 godina, uložila je tužbu.

Roditelji su objavljivali fotografije iz svih perioda njenog života, a posebno joj smetaju one na kojima je golišava. „Nisu imali granice, nije ih zanimalo da li se radi o slici na kojoj obavljam nuždu ili gola ležim u krevetiću. Sve su fotografisali i objavljivali“, izjavila je za lokalne medije mlada Austrijanka.

Njen otac tvrdi da su te fotografije njegovo vlasništvo jer ih je on i snimio i ne shvata zašto ne bi mogao da podeli porodične trenutke sa prijateljima.

Njen advokat Mikael Rami kaže da postoje velike šanse da tužbu zaista i dobije, ako uspeju da dokažu da fotografije narušavaju njeno pravo na privatnost. Roditelji bi u tom slučaju dobili novčanu kaznu.

Ako ova tinejdžerka zaista dobije na sudu, ovaj slučaj bi mogao da izazove mnoštvo sličnih tužbi, prenose mediji.

Ostavite komentar

Ostavite komentar