U trendu

U septembru kišovito i toplo

Vreme u Srbiji

Promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa kišom i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. Više padavina očekuje se u južnim i zapadnim krajevima. Na istoku uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni.

Jutarnja temperatura od 13 do 18, najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

Beograd: Promenljivo oblačno, veći deo dana suvo. Uveče i tokom noći povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 18, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 18°C, maksimalna 25°C,
Užice: minimalna 17°C, maksimalna 23°C.
Novi Sad: minimalna 16°C, maksimalna 25°C,
Subotica: minimalna 16°C, maksimalna 26°C,
Kragujevac: minimalna 16°C, maksimalna 25°C,
Negotin: minimalna 17°C, maksimalna 26°C,
Niš: minimalna 17°C, maksimalna 27°C,
Priština: minimlna 14°C, maksimalna 23°C.

Evropa: Iznad većeg dela kontinenta preovladavaće sunčano. U srednjoj Evropi, na Balkanskom i Apeninskom poluostrvu promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza

Zadržavanje promenljivog vremena može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih osoba, pa im se savetuje redovna terapija i smanjene aktivnosti. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nesanice i nervoze moguće su kod svih osetljivih osoba. Potrebna je opreznost u saobraćaju.

Prognoza vremena za 3. septembar

Promenljivo oblačno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura u granicama proseka za ovo doba godine.

Prognoza vremena do 30. septembra

Septembar s pljuskovima
Prvih šest dana očekuje se prosečno toplo i nestabilno vreme s češćom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom i temperaturama od 24 do 28 stepeni.

Od 7. do 14. septembra svežije i uglavnom suvo, s juarnjim temperaturama od 12 do 16 stepeni. Do kraja meseca prosečno toplo i uglavnom suvo s temperaturom do 25 stepeni. Kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se krajem meseca. Prognozirana količina padavina biće iznad proseka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike