najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Švedskoj ponovo otvoren ledeni hotel

U selu Jukasjervi, na severu Švedske, po 26. put je otvoren bajkoviti hotel u celosti sazdan od leda.

Od 1989. godine, umetnici i arhitekte iz celog sveta pomoću leda i snega grade hotel, u kom temperatura nikada ne prelazi minus pet stepeni Celzijusa.

Ove godine, Ledeni hotel raspolaže sa 19 raskošnih, tematski uređenih soba, restoranom, barom i crkvom u kojoj se mogu obavljati venčanja.

Pojedini ukrasi ove prozračne palate su vredni divljenja kao što je luster od hiljadu ručno rezbarenih kristala leda ili tri metra visoka skulptura slona.

Dizajn jedne od soba inspirisan je horor filmovima iz 1920-ih godina, dok dizajn druge podseća na rusko carsko pozorište.

Noći u hotelu su prilično sveže: „Najvažnije je da držite stopala i glavu u toplom – čarape, vunene pidžame i kape su obavezne“, savet je koji se može pročitati na sajtu ovog efemernog ugostiteljskog objekta.

Za jedno noćenje u Ledenom hotelu potrebno je izdvojiti između 300 i 900 dolara (280 do 830 evra).

Za izgradnju samog hotela bilo je potrebno 30.000 tona snega i leda i još 1.000 tona leda za dekoraciju. „Građevinski“ materijal se svake godine sakuplja u martu i aprilu i čuva u posebnim rashladnim depoima tokom proleća i leta.

Ledeni hotel će primati goste sve do marta kada će se, zbog porasta temperatura, istopiti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike