najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U teškom zdravstvenom stanju: Usnija Redžepova u bolnici

Pevačica narodne muzike Usnija Redžepova, kojoj je pre više od dve godine otkriven rak pluća, na lečenju je u jednoj beogradskoj bolnici i njeno zdravstveno stanje je izuzetno ozbiljno.

Redžepova je u bolnici od utorka, kada je prebačena iz Makedonije, gde nije mogla da bude hospitalizovana, jer nije zdravstveni osiguranik te zemlje.

Pevačica je još krajem jula trebalo da dođe u Beograd na kontrolu, ali nije mogla da podnese dug put. Ona ima i tri ugrađena stenta, a zbog narušenog zdravlja ne može da brine o sebi, pa je zbog toga bila u Makedoniji kod brata sa kojim je pre dva dana doputovala u Beograd.

Usnija, koja je 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu igrala Koštanu Bore Stankovića, razbolela se pre smrti supruga – harmonikaša Svetomira Šešića Šeleta.

“Kada je istaknuti estradni umetnik preminuo pre dve godine od raka pankreasa, to je Usniju potpuno dotuklo. Njegov odlazak ostavio je veliku tugu i prazninu u njenom srcu. Nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je izgubila čoveka koji joj je bio sve – suprug, saradnik, prijatelj i veliki oslonac u životu. Usnija i Šele venčali su se 1978. godine, ali nisu imali decu”, prenose beogradski mediji.

Redžepova je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici pesmama “Kazuj krčmo, Džerimo”, “Zbog tebe, mori Leno”, “Rasule se kose moje”, “Od Niša do Vranja”, “Ja sa juga, ti sa severa”, “Živote moj”…

Uz Usniju su, kako list navodi, osim brata i sve njene kolege i prijatelji koji kažu da je svesna ozbiljnosti situacije, ali da je jaka i veliki borac. Među kolegama je i čuvena makedonska pevačica Esma Redžepova koja čini sve kako bi Usniji obezbedila lečenje kod najboljih stručanjaka u Nemačkoj.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike