najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Umro Kertis Hanson

Američki reditelj Kertis Hanson, autor filmova „Poverljivo iz El Eja“ (L.A. Confidential) i „Osam milja“(8 Mile), umro je u 72. godini.

Portparol policije izjavio je da je Hanson umro u utorak veče prirodnom smrću u svojoj kući u Holivudu.

Hanson je odrastao u Los Andjelesu, a kao tinejdžer je napustio školu da bi radio kao fotograf, pisac i urednik u magazinu Sinema.

Početkom 70-ih godina prošlo veka počeo je da piše scenarija i da režira filmove, a veći uspeh postigao je 1992. godine psihološkim trilerom „Ruka koja ljulja kolevku“ (The Hand That Rocks the Cradle).

Za film „Poverljivo iz El Eja“ 1998. godine dobio je Oskara za najbolji adaptirani scenario zajedno s Brajanom Helgelendom. Film je nominovan za devet Oskara, uključujući za najbolju režiju i najbolji film, a Kim Bejsinger je za tu ulogu dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Režirao je filmove „Divlja reka“ s Meril Strip i Kevinom Bejkonom u glavnim ulogama, „Čudesni momci“ (Wonder Boys) s Majklom Daglasom i Tobijem Magvajerom i „Osam milja“ s reperom Eminemom.

Medju njegovim poslednjim ostvarenjima je film „Preveliki za propast“ (Too Big To Fail) iz 2011. o finansijskoj krizi na Vol stritu 2008. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike