najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vlasti u Hirošimi traže uklanjanje sa mape Pokemona

Vlasti japanskog grada Hirošime zatražile su da memorijalni park u tom gradu, posvećen žrtvama američkog nuklearnog napada 1945. godine, bude uklonjen sa mape igrice “Pokemon Go”.

Uprava grada zahtevala je od kompanije Niantik (Niantic), koja je proizvela igru proširene realnosti “Pokemon Go”, da sa virtuelnih mapa ukloni memorijalni park u Hirošimi do 6. avgusta, kada je 71. godišnjica bombardovanja i dan komemoracije žrtvama.

Zvaničnici kompanije još se nisu oglasili povodom zahteva vlasti Hirošime.

Park posvećen žrtvama eksplozije atomske bombe stavljen je na mapu prošlog petka, kada je igrica postala aktivna u Japanu.

Iste zahteve kompaniji Niantik uputile su i uprave Memorijalnog muzeja holokausta u Vašingtonu i Nacionalnog groblja u Arlingtonu.

Iako Niantik nudi mogućnost zahteva za izuzimanje lokacija sa mape, automatsko postupanje po njemu nije zagarantovano, te se ne zna kada će i kako kompanija odgovoriti.

Igra proširene realnosti “Pokemon Go” koristi Gugl mape i pametne telefone za lov na virtuelna stvorenja Pokemone i postala je hit u SAD i drugim zemljama u kojima je dostupna.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike