Zbog Trampa Šer ide na – Jupiter

Na iznenađenje mnogih, 45. američki predsednik postao je Donald Tramp. Neke je ova vest obradovala, dok je neke prilično rastužila. Među njima su i neki glumci i pevačice koju su tokom predizborne kampanje otvoreno govorili da će u slučaju Trampove pobede – napustiti Sjedinjene Američke Države.

Semjuel El Džekson, američki glumac poznat po ulogama u mnogim Tarantinovim filmovima, nije nagoveštavao odlazak iz rodne zemlje, ali je otvoreno govorio da Tramp samo juri za popularnošću pa ga zbog toga ne bi trebalo shvatati ozbiljno, podseća ruski portal „Lajf”. Ispostavilo se da je Džekson daleko bolji glumac nego neko ko se razume u politiku.

Vupi Goldberg je bila konkretnija od svog kolege. Ona je tokom predizborne kampanje otvoreno istupala protiv Trampa, govoreći kako njegova pobeda nije ono što bi ona želela da se desi Americi.

„Možda je vreme za mene da odem?!” izjavila je dobitnica Oskara za ulogu u filmu „Duh”, koja ipak nije precizirala gde bi to moglo da bude.

Za razliku od nje slavna pevačica i glumica Šer bila je krajnje konkretna. Ona je nešto emotivnije reagovala, pa je koristeći prilično nesrećno izabrane reči kojima je „počastila” budućeg predsednika, obavestila svoje poklonike da će ukoliko Tramp pobedi – odleteti na Jupiter! Kako će uspeti da se dokopa ove planete sa dva meseca, nije baš najjasnije kao što nije poznato ni da li će uopšte pokušati da ispuni svoje obećanje.

Među poznatim ličnostima koje su bile otvoreno protiv, kako su rezultati pokazali, novog predsednika Amerike bila je i Barbara Strajsend. Ona je, za razliku od Šer, bila realnija u svom odabiru destinacije na kojoj bi se skrasila. Otići će, sva je prilika, u Australiju ili Kanadu, kako je sama izjavila. Ili, ipak, neće.

„Ja odlazim ukoliko on postane predsednik!” Ovu izjavu potpisuje Majli Sajrus. A on je, naravno, Donald Tramp. A gde će ona otići za sada nije poznato.

Šalu na stranu, ovo su, sva je prilika, bile samo emocijama nabijene izjave slavnih američkih ličnosti koje, kao i glasači u svim drugim zemljama sveta, imaju pravo da se opredeljuju tokom predsedničkih izbora. Pa i da javno saopštavaju svoja politička uverenja. Teško da će Trampova pobeda naterati Šer da skokne do Jupitera ili Strajsendovu da se skući u Kanadi. U Americi, ipak, ima dovoljno prostora i za pristalice Donalda Trampa kao i za pristalice poražene Hilari Klinton.

(S. Č., Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike