Ždrebica prodata za 1,4 miliona evra

Ždrebica, potomak slavnog pastuva Galileja, prodata je za 1,4 miliona evra na prestižnoj aukciji mladih trkačkih konja u Dovilu, u severozapadnoj Francuskoj.

Odgajana u konjušnici Monso u Normandiji, mlada čistokrvna kobila prodata je u ponedeljak posle samo četiri minuta nadmetanja irskoj grupaciji “P&R Dojl” i južnoafričkoj kompaniji “Mejfer spekjulejtors” (Mayfair speculators), saopštila je agencija Arkana, druga najveća agencija za prodaju mladih grla u Evropi, koja je organizovala aukciju.

Gradonačelnik Dovila Filip Ogje rekao je da je ždrebica primerak “visokog pedigrea”, a vlasnik konjušnice Monso Anri Bozo naveo je da je njena majka Prudencija sestra kobile Pacifik, čije je ždrebe prošle godine u Dovilu prodato za rekordnu sumu od 2,6 miliona evra.

Potomci njenog oca Galileja prodaju se u Irskoj za oko 300.000 evra.

Najskuplji ikada prodati ždrebac dostigao je 2013. godine cenu od 8,38 miliona dolara, a kupio ga je šeik Džoan al Tani, brat katarskog emira, na aukciji u Njumarketu, na istoku Engleske, što je bila prva prodaja mladih galopera u Evropi.

(Beta)

Ostavite komentar