najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zvezda “Igre prestola” vodi diskusiju o otpadu u Novom Sadu

Zvezda serije “Igra pestola” Tomas Vlašiha otvoriće 19. septembra panel diskusiju Svetskog kongresa o upravljanju čvrstim otpadom koji će do 22. septembra biti na Novosadskom sajmu.

U iščekivanju nove sezone, koja je najavljena tek za jun 2017. godine, obožavaoci serije moći će da vide glumca koji tumači lik Džakena Hagara.

Vlaših je veliki borac za zaštitu životne sredine, pa će se u Novom Sadu, zajedno sa drugim renomiranim učesnicima panela, baviti problemima upravljanja otpadom širom sveta.

U Novom Sadu će se, kako najavljuju organizatori, okupiti više od 1.000 stručnjaka iz celog sveta koji će se, razmenjujući iskustava, govoriti o klimatskim promenama, pitanjima finansiranja u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže, i načinima upravljanja otpadom, kako u Srbiji i u regionu, tako i u celom svetu.

Svetski kongres održava se svake godine u drugoj zemlji, a ovo je prvi put da se nakon 30 godina, koliko Međunarodna asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom organizuje kongrese, ovakav skup organizuje u Jugoistočnoj Evropi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike