najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

U trendu

Da li se i vaš život pretvorio u dosadnu rutinu?

Rutina može biti dobra jer daje osećaj sigurnosti, ali može nas i prevariti toliko da se u nju uljuljamo, a život počne da prolazi pored nas. Ako se prepoznajete u ovim znakovima, vreme je da se trgnete i nešto promenite kod sebe.

1. Nemate se čemu veseliti

Čini vam se kao da stojite na mestu. Nemate nikakve ciljeve, niti čemu se veselite u budućnosti. Nažalost, naš mozak lako može da sabotira naše snove i ciljeve, uveravajući nas da je ova situacija sada ‘OK’ i da je bolje ostati u lošoj situaciji nego se pokrenuti. Nemojte ga slušati i izađite iz svoje zone komfora.

2. Zapeli ste u prošlosti

U redu je ponekad biti nostalgičan i prisećati se lepih stvari iz prošlosti. Ipak, koristeći prošlost kao zamenu za sadašnjost nije dobro, jer to samo pokazuje da niste zadovoljni sa stvarima danas. Probajte naći lepotu u svakom periodu života, ma koliko god se to ponekad činilo teško. Prošlost ne možete vratiti, ali osećaje koje ste imali možete.

3. Većinu svog vremena provodite maštajući o alternativnoj stvarnosti

Da li ste uhvatili sebe kako većinu svog vremena razmišljate o drugim životnim scenarijima, da ste druga osoba? Ali se ne mičete s mesta. Vreme je da promenite svoje dnevne aktivnosti i prihvatite svoju stvarnost.

4. Na živote drugih ljudi gledate sa zavišću

Ako upoređujete svoj život sa tuđim, a pritom osećate gorčinu, znači da ste zaglavili u nekom aspektu svoga života. Umesto da budete srećni zbog dragih prijatelja, vi osećate ljubomoru. I to veliku.

5. Želite promenu, ali se ne usuđujete trgnuti

Lako je želeti promenu, ali učiniti nešto u vezi toga je nešto sasvim drugačije. Kako bismo nešto promenili i dobili priliku potrebno je izaći iz komfor zone. Naravno da se osećamo sigurno radeći ono što znamo, ali ako se zbog toga osećamo samo sigurno, a ne i srećno, vreme je za nešto novo. Izlazak iz rutine nije loša stvar.

6. Ne sećate se kad se zadnji put zbog nečega bili uzbuđeni

Kada pogledate unazad nekoliko meseci ili godina, teško vam je da se setite uzbudljivih trenutaka. Iako je i bilo nekih zanimljivih događaja, sve vam se to sada čini dosadnim. Veliki znak da ste u rutini je kad vam retko šta može izazvati neku emociju ili uzbuđenje.

7. Dani prolaze i svi su vam gotovo isti

Kad non stop radite i ponavljate iste zadatke, vreme se može činiti kao da je stalo. Nedostatak raznovrsnosti u životu znači da ispred sebe ne stavljate dovoljno izazova. Upišite neki kurs, naučite strani jezik, bavite se sportom. Nemojte da vam dani prolaze. I male promene su dobre promene, prenosi portal Živim.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike