U trendu

Fitnes ideje za celu porodicu

Vežbanje kao porodični primer može doneti beneficije svim članovima porodice. Roditelji bi trebalo da budu kreativni i pronađu načine da zajedno sa decom budu aktivni.

Zajedničko vežbanje svih članova porodice treba da ima najviši prioritet. Spajanjem vremena za vežbanje i zajedničkog vremena sa decom neophodno je za mnoge zauzete roditelje.

Evo nekoliko ideja za uključivanje fizičkih aktivnosti u svakoj fazi života vaše dece.

Dok su deca predškolci

Iskoristite činjenicu da je vaše dete stalno u pokretu.

Zajedničko igralište gde možete vežbati sa svojim detetom. Zapamtite, možete se igrati i vi na igralištu sa detetom! Ako vaše dete želi da se ljulja, koristite to vreme da uradite nekoliko čučnjeva ili vežbi. Ako igralište ima penjalice, probajte zgibove na vratilu ili sklekove.

Igrajte aktivne igre zajedno sa decom kao što su fudbal ili košarka.

Ubacite u svoju porodični igru jedinstvene kombinacije skokova, trčanja, brzog hodanja, čučnjeva i puzanja.

Čišćenje i skupljanje otpada može biti obaveza koju ćete raditi zajedno sa detetom.

Deca školskog uzrasta

Istražite svet i interesovanja sa svojim detetom. Uključite se u ono što dete voli da radi.

Organizujte zajedničku šetnju u prirodi. Ne samo da ćete svi dobiti velike koristi od vežbanja, ali bez elektronike i mobilnog telefona, već će vaše dete uživati zajedno sa vama.

Investirajte u bicikle i istražite svoj grad. Idite zajedno biciklima ili idite pešice na ručak ili večeru sa porodicom.

Koncert ili igranka. Idite sa decom na koncert muzike koju ona vole. Zabavite se i malo đuskanja će vam dobro doći kao aerobne aktivnosti.

Plivanje. Kada odete na bazen sa decom, plivanje i kupanje u bazenu su odličan način da se kombinuju aerobne aktivnosti sa porodičnom zabavom.

Uključite se u sport u kom vaša deca mogu da uživaju kao što su tenis, košarka ili fudbal.

Planirajte odmor na destinacijama koje podstiču aktivnosti na otvorenom. Pronađite mesto za odmor gde možete skijati, pešačiti, penjati se na stene, a leti – plivanje.

Gde god da krenete, tražiti prilike da dodate neke fizičke aktivnosti u svooj porodični život. Uživaćete u zajednički provedenom vremenu jedni sa drugima i vaspitati svoju decu zdravim navikama za budućnost.

Eksperimenti

Isprobajte ove predloge za stvaranje porodične fitnes zabave.

Sedite sa svojom decom i napravite plan aktivnosti porodice.

Dogovorite se sa decom da zajedno radite neke vežbe dva puta nedeljno.

Probajte sesiju porodične joge.

Napišite komentar