Leto je blizu: Tri sjajne vežbe za zategnutu zadnjicu (video)

Fitnes instruktorka Kelsi Vels predstavila je za magazin Women’s Health tri odlične vežbe sa tegovima, idealne za učvršćivanje i zatezanje zadnjice.

Čučanj s tegovima

Noge razmaknite u širini ramena, stopala lagano okrenite na spolja. Teg postavite blizu grudi, dok laktovi stoje uz telo. Prilikom dizanja kolena se savijaju samo kao pomoć kukovima, a karlica ide daleko unazad. U čučnju kolena idu prema napred, a karlica nadole. Kolena i kukovi se zajedno savijaju. Spustite se što dublje možete, leđa moraju biti ravna.

Iskorak s tegovima

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruku podignutih uz glavu s tegovima. Pogled usmerite pravo ispred sebe, izravnajte leđa i zategnite mišiće stomaka. Zakoračite napred, oslanjajući se prvo o petu, a potom i o celo stopalo. Spustite se, dok se koleno prednje noge ne spusti do ugla od 90 stepeni, zadržavajući težinu tela na zadnjoj nozi. Podignite se potom naviše i ponovite isti pokret naizmenično nekoliko puta.

Most

Lezite na ravnu podlogu. Stopala postavite nešto šire od širine kukova, kolena blago gurnite prema spolja. Iz donje pozicije podižite kukove naviše. U gornjoj poziciji potkolenica mora biti vertikalna u odnosu na pod. Držite kukove što podingutije, stomak snažno stegnite. Karlica mora biti blago podvučena. Zadržite maksimalnu kontrakciju dve sekunde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.