Nemate volje za treningom? Ovi trikovi će vam dati „vetar u leđa“

Užurbani tempo života neretko nas toliko iscrpi da nas i sama pomisao na odlazak u teretanu umara. Kako vaše telo ne bi ispaštalo zbog neadekvatnih vremenskih razmaka u kojima izvodite određenu vrstu treninga, predlažemo vam 5 načina ponašanja zahvaljujući kojima ćete biti redovni vežbači.

1. Obucite vašu sportsku odeću

U trenutku kada se obučete za izvođenje fizičke aktivnosti, osećaćete da ste bezrazložno izgubili vreme za oblačenje ukoliko ne izvedete barem jednu vežbu, a opšte je poznato kako je bilo koju vrstu aktivnosti, u trenucima kada osećate umor, teže započeti nego izvesti do kraja.

2. Započnite trening sa laganim vežbama

Ukoliko mislite kako nemate dovoljno energije da intenzivno odradite trening, predlažemo vam da započnete izvođenje neke od laganih vežbi, poput iskoraka ili čučnjeva bez težinskog opterećenja. Prilikom vrlo slabih kontrakcija vaših mišića, osetićete znatno povećanje vašeg celokupnog energetskog stanja organizma.

3. Pojačajte muziku

Odaberite one pesme koje vas podstiču na aktivan način življenja, odnosno one koje vas motivišu na ostvarenje vaših životnih ciljeva. Muzika ima veliki uticaj na emocije, a poznato je da je baš svaka emocija izrazito snažan motivator za pojedino ponašanje.

4. Isprobajte nešto novo

U trenucima kada nemate snage da činite one aktivnosti od kojih je vaš trening uobičajeno sastavljen, odlučite se za izvođenje novih. Nove životne situacije probuđuju veću zainteresovanost, a čime se lakše pronađe potrebna energija za iste.

5. Podelite vaša osećanja sa okolinom

Ukoliko se čak i samo putem društvenih mreže požalite na činjenicu kako se osećate, osetićete veliko olakšanje. Ljudi se neretko žale na životne poteškoće iz razloga što se nakon pritužbi osećaju znatno bolje, baš kao da je deo njihovog tereta preuzela okolina, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.