U trendu

Svi su zaluđeni ovim treningom, za pola sata sagoreva 400 kalorija (video)

Ako tražite ideje za treninge koje možete brzo i efikasno odraditi kod kuće, pronašli smo jedan koji bi mogao da vam se dopadne.

Na internetu je izuzetno popularan ovaj snimak polusatnog tabata treninga, koji je vrlo intenzivan, ali zabavan i pritom sagoreva gomilu kalorija. Kako tvrde stručnjaci, za pola sata i do 400, prenosi Index.hr.

Za početak, što je uoptše tabata?

Tabatu je koncipirao japanski naučnik dr. Izumi Tabata koji je uvideo da takav trening stimuliše znatno poboljšanje aerobne i anaerobne izdržljivosti.

Trening je veoma kratak, ali i zahtevan jer se radi o intervalima vrlo visokog intenziteta i kratkog odmora. Jedan krug se uglavnom sastoji od 4 vežbe koje se izvode 20 sekundi sa samo 10 sekundi odmora između promene vežbe.

Takav tip treninga se može primeniti na skoro sve aktivnosti i u njega se mogu uvrstiti razne vežbe, a jedna od najboljih prednosti je sagorevanje masnog tkiva koje traje dugo po završetku ovog tipa treninga.

Ova vrsta treninga prilagođena je i početnicima. Uz trenera vežbaju dve devojke – jedna sledi njegov tempo, a druga radi laganije. Tako ćete s vremenom graditi kondiciju i, kad dođete u formu, odradićete ga od početka do kraja i pošteno sw preznojiti. Linija će vam biti zahvalna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.