U trendu

Najbrži način da postanete srećniji i zdraviji: Dovoljno je svega 48 grama ove namirnice!

Crna čokolada može da spreči smrtonosne bolesti i bude od od velike pomoći mozgu, saopštili su stručnjaci. Kako prenosi “San”, ova čokolada sadrži flavanol, koji sprečava upalu i može da umanji zapaljenje tkiva.

Čokolade koje sadrže 70 odsto kakaa podstiču mozak i kardiovaskularni sistem povećavajući protok krvi, smanjujući upale, pokazalo je najnovije istraživanje.

Tamna čokolada utiče preventivno na kancerogene promene u ćelijama, bolest srca, dijabetes, demenciju i depresiju. Ona takođe povećava protok krvi, pomaže rad mozga, utiču na pamćenje, stres i raspoloženje.

Profesor Li Berk sa Univerziteta Loma Linda u Kaliforniji davao je ljudima 48 grama crne čokolade. On je čokoladu bogatom kakaom nazvao “superhranom” i poručio “što je koncentracija ovog sastojka veća, to je uticaj pozitivniji”.

Druga studija italijanskih naučnika je otkrila da tamna čokolada povećava protok krvi u ključne delove mozga – poboljšavajući sećanje i pažnju.

Za razliku od ove zdrave poslastice, mlečne čokolade prepune su štetnih masti, zasićenih masnih kiselina, holesterola i šećera, koji štetno utiču na organizam.

Naravno i ovde morate biti umereni. Nemojte preterivati, jedna štangla dnevno sasvim je dovoljna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar