U trendu

Antivakseri vređali posetioce filmskog festivala

SOLUN – Međunarodni filmski festival u Solunu je dobio neočekivani obrt kada su se antivakseri pojavili ispred pozorišta gde je trebalo da počne ceremonija dodele nagrada, upućujući nepristojne poruke gledaocima i festivalskom osoblju.

Policija je intervenisala kako bi zadržala oko 400 demonstranata koji su marširali kroz drugi najveći grad u Grčkoj u nastojanju da izraze svoj protest protiv kovid vakcina, prenosi agencija AP.

Demonstranti su na kraju otišli nakon što su bacili brojne letke.

Međunarodni filmski festival u Solunu, 62. po redu, bio je dobro posećen tokom svog desetodnevnog održavanja, a svi posetioci bioskopa i festivalsko osoblje nosili su maske i morali su da prilože potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o oporavku od kovida-19.

Grčka je suočena sa novim talasom korona virusa, sa dnevnim brojem infekcija koje su na rekordnom nivou, dok broj smrtnih slučajeva i osoba na respiratorima raste.

Od početka pandemije, u Grčkoj je registrovano 831.874 potvrđenih slučajeva korona virusa, a samo u protekloj nedelji bilo je 44.970 novozaraženih i 471 smrtni slučaj povezan sa kovidom-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar