Danska će ponuditi četvrtu dozu vakcine najugroženijima

KOPENHAGEN – Danska će ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv korona virusa ugroženim građanima, jer se suočava sa rekordnim brojevima zaraženih omikron sojem, izjavio je danas ministar zdravlja Magnus Hojnike.

Kako navodi agencija Rojters, ovaj potez danskog ministarstva zdravlja je usledio nakon odluke da se ublaže mere ograničenja.

„Sada krećemo u novo poglavlje, odnosno odluku da ponudimo četvrtu dozu vakcine najugroženijim građanima“, rekao je ministar Hojnike.

Danska je sredinom decembra prošle godine zabeležila porast broja dnevnih slučajeva, što je dovelo do novih mera ograničenja, uključujući zatvaranje pozorišta, bioskopa, zabavnih parkova i konferencijskih centara, kao i mera za ograničavanje velikih gužvi u prodavnicama.

„Nismo u najgorem scenariju“, rekao je Hojnike novinarima i dodao da se epidemija ponovo drži pod kontrolom.

Kako se navodi, vlada je predložila da se ponovo otvore pozorišta, bioskopi, muzeji, kao i da se omogući pristup gladaocima sportskih događaja na otvorenom, a takođe je predložila da se dopuste koncerti u zatvorenom prostoru sa maksimalno 500 posetioca, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar