Dejvid Geta: Nadam se da će se svi vakcinisati protiv korone

PARIZ – Francuski di-džej Dejvid Geta rekao je da se nada da će se svi vakcinisati protiv korona virusa, a izjava je usledila pre snimanja dobrotvornog koncerta ispred muzeja Luvra u Parizu koji će biti emitovan tokom novogodišnje noći.

Geta prikuplja novac za UNICEF i francusko dobrotvorno društvo „Les Restos du Coeur“, koje obezbeđuje hranu za siromašne ljude, prenosi Rojters.

„Ja cu da se vakcinišem, a nadam se da će i drugi učiniti isto, jer ne vidim drugi način da izađemo iz nove situacije“, rekao je francuski di-džej pred snimanje koncerta.

Geta kaže da se nada da će pandemija biti okončana u toku sledeće godine i da će organizovati jednu veliku žurku, najbolju kojoj su njegovi fanovi ikada prisustovali.

Di-džej je u toku ove godine održao dva dobrotvorna koncerta, zahvaljujući kojima je prikupio više od 1,2 miliona evra (1,5 miliona dolara).

Francuska je jedna od zemalja najteže pogođenih pandemijom, sa 2,57 miliona slučajeva i više od 64.000 preminulih.

Istraživanja javnog mnjenja, međutim, pokazuju da su Francuzi među najskeptičnijim nacijama kada je reč o imunizaciji, a manje od polovine namerava da primi vakcinu protiv kovid-19.

Vakcinacija protiv korona virusa u ovoj zemlji počela je u nedelju, kao i u većini drugih zemalja EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.