U trendu

Godfri: SAD uskoro dostavljaju Srbiji 6.000 kompleta za testiranje na korona virus

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri izjavio je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da će SAD narednih dana dostaviti Srbiji 6.000 kompleta za testiranje na korona virus.

Dačić je u telefonskom razgovoru preneo zahvalnost Srbije na najavljenoj pomoći, posebno imajući u vidu da su SAD trenutno jedna od najteže pogodjenih država korona virusom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Dačić je podsetio da je Vlada Srbije danas poslala u SAD avion Er Srbije kojim će biti vraćeni srpski studenti i djaci, i da se u tom avionu nalazi 170 američkih državljana koji će biti vraćeni u domovinu.

Godfri je zahvalio za pomoć u evakuaciji američkih državljana, podsetivši da je Srbija humanitarnim letom 26. marta 2020. godine već prevezla 64 američka državljana u SAD i da je državni sekretar Majk Pompeo zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tom gestu, navodi se u saopštenju.

Dačić i Godfri su razgovarali o pandemiji korona virusa i merama koje dve države preduzimaju u borbi protiv nje, kao i o najznačajnijim temama u okviru bilateralne i multilateralne saradnje i načinima njenog unapredjenja, navodi se u saopštenju.

Dačić je Godfriju izrazio saučešće povodom velikog broja umrlih od korona virusa u SAD, medju kojima je i ambasadorov otac, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.