U trendu

Hedž fondovi u novembru s najgorim rezultatom u 20 meseci

LONDON – Hedž fondovi su u novembru zabeležili najgori rezultat u poslednjih 20 meseci, nakon rasprodaje na globalnim tržištima izazvane zabrinutoščhu zbog pojave Omikron soja kovida, prema podacima istraživačke kompanije Hedž Fond Riserč (HFRI).

Tržišta akcija je u poslednjoj nedelji novembra zahvatila spirala pada, pri čemu su američke akcije izgubile skoro 4,0 posto vrednosti tokom poslednjih pet trgovačkih sesija u mesecu, nakon vesti o novoj varijanti virusa, prenosi Rojters.

Volatilnost na tržištima valuta i obveznica je takođe skočla u tom periodu.

Kompozitni indeks HFRI fonda pao je za 2,2 odsto u novembru, što je njegov najveći mesečni pad od marta 2020, kada je pandemija korona virusa prvi put udarila finansijska tržišta, objavila je ova konsultantska kuća u današnjem izveštaju.

Na ovako veliki pad hedž fondova kapitala, čije strategije obuhvataju miks ulaganja na kratak i dugi rok, uticalo je to što ih je vest o omikronu zatekla nespremne.

Rezultati HFRI-ja podudaraju se sa onima do kojih su došle druge istraživačke firme za hedž fondove, kao sto je Pivotal Pat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar