U trendu

Koronavirus. Kolaps u Italiji, prvi oboleli u Sloveniji

Zbog epidemije korona virusa, u Italiji će svi veliki sportski događaji, uključujući i fudbalske utakmice Serije A, u narednih mesec dana biti igrane bez publike, izjavio je danas italijanski ministar sporta Vinčenco Spadafora.

Kako navodi Rojters, ovom odlukom biće obuhvaćen i ragbi meč Šest nacija između Italije i Engleske 14. marta i meč 17. marta u Ligi šampiona između Juventusa i Olimpika iz Liona.

Agencija podseća da su danas u Italiji zatvorene sve škole i univerziteti i da se pripremaju vanredne mere za suočavanje sa širenjem korina virusa.

Prema nacrtu uredbe u koji je Rojters imao uvid, svi sportski događaji igraće se bez publike do 3. aprila.

Vlada je prošlog meseca zabranila sportske događaje u severnim regionima zemlje najteže pogođene epidemijom, mada je klubovima dozvolila da sami odluče da li će utakmice igrati bez publike.

Klubovi fudbalske Serije A, međutim, smatraju da je bolje da odlože utakmice, nego da ih igraju na praznim stadionima, zbog čega je već otkazano 10 mečeva, kao i dva polufinala Kupa.

U Italiji je do sada registrovano 107 umrlih i više od 3.000 obolelih od korona virusa.

Prvi oboleli od korona virusa u Sloveniji

U Sloveniji je registrovan prvi slučaj osobe obolele od korona virusa, saopštilo je danas slovenačko Ministarstvo zdravlja.

Slovenačka agencija STA navela je da je obolela osoba u Sloveniju doputovala iz Maroka preko Italije i da je smeštena u bolnicu.

Do sada su u Sloveniji na korona virus testirane 352 osobe, a do sada nijedna nije bila pozitivna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.