Treći teniser sveta odbio Đokovićev predlog: Ne dam, oni ne zaslužuju moj novac

Austrijski teniser Dominik Tim nije s oduševljenjem reagovao na inicijativu Novaka Đokovića da finansijski podrži nižerangirane igrače koji su se našli u teškoj situaciji usljed pandemije koronavirusa.

Svi teniski turniri na svetu prinudno su odloženi nakon što je proglašeno stanje pandemije zbog širenja virusa kovid-19, što je sigurno ozbiljan finansijski udarac za sve igrače kojima je to jedini izvor prihoda, a s tim u vezi Đoković je pokrenuo inicijativu i napravio je sve potrebne korake kako bi im organizovao pomoć.

Đokoviću, kao ni ostalim najboljim teniserima sveta, novac definitivno ne predstavlja nikakav problem u ovom trenutku jer su tokom svoje karijere već zaradili dovoljno za period izolacije, ali to nije slučaj i s onim nižerangiranim igračima koji su zbog pandemije ostali bez jedinog izvora prihoda.

Austrijski teniser pak smatra da nije dužan da pomogne nikom od njih, navodeći da je razlog za njihov „neuspeh“ to što se ne trude dovoljno, odnosno nisu maksimalno profesionalni ni fokusirani na svoj posao i shodno tome, nisu zaslužili nikakvu pomoć.

„Niko se od igrača koji su nižerangirani ne bori za opstanak u životu. Video sam brojne igrače koji nisu u vrhu tenisa koji se ne posvećuju ovom sportu s maksimalnim angažovanošću, čak mnogi ovom poslu pristupaju negativno i bez profesionalizma. Iskreno, ne vidim razlog zašto bih im dao svoj novac“, rekao je trenutno treći igrač sveta koji je tokom karijere zaradio više od 18 miliona dolara samo od nagrada na turnirima.

On je nakon toga dodatno objasnio svoje mišljenje rekavši da želi da pomogne ljudima kojima je to suštinski potrebno.

„Radije ću dati novac u svrhe u kojima je više potreban. Nema garancije za uspeh u bilo kojem poslu na svetu, svi mi teniseri koji smo u vrhu smo se odrekli mnogo toga da bi dosegli ovaj nivo, a koji nam trenutno garantuje ugodan i miran život s te strane. Svi smo mi morali da se izborimo za bolji položaj“, reko je 26-godišnji Austrijanac.

Prema Đokovićevoj računici, svaki od tenisera od 250. do 700. mesta ATP liste trebalo bi da dobije 10.000 dolara pomoći kroz fondaciju „Tennis Relief Fund“ za koju se očekuje da će prikupiti 4,5 miliona evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.