U trendu

Ugostitelji se snašli: U restoranima uvode neobičan način posluživanja gostiju (video)

„Parola, snađi se“, ovako bi se mogla opisati trenutna situacija u kojoj se nalaze ugostitelji širom sveta usled pandemije koronavirusa. Ali, holandski vlasnici restorana i kafića su se snašli. Već su počeli da testiraju nove načine posluživanja gostiju u ugostiteljskim objektima i to u „staklenicima“.

Jedan restoran u Amsterdamu goste prima u odvojenim staklenim kućicama u koje mogu stati dve osobe. Gosti su tako potpuno odvojeni od ostalih, ali i od osoblja koje ih poslužuje pomoću dugih poslužavnika kako bi izbegli svaki mogući kontakt, piše CNN.

Konobari nose rukavice i vizir, a pomoću duge ploče unose suđe u staklene kabine kako bi se obezbedio minimalan fizički kontakt s gostima.

Ovaj način rada zasad se samo testira pa su priliku da ga isprobaju imali samo bliski prijatelji i članovi porodice osoblja. Trenutno primaju onlajn rezervacije za period od 20. maja pa nadalje i već su rasprodali 240 rezervacija.

„Već smo imali staklenike jer smo u restoranu radili i neke umetničke projekte pa smo shvatili da bi mogli poslužiti u ovoj situaciji“, rekao je Vilem Velthoven, vlasnik restorana.

A ova originalna ideja svidela se i gostima.

„Baš je udobno i romantično, mislim da bi ovo bilo odlično za parove, baš uživamo“, komentisali su gosti.

Holandsko udruženje restorana KNH reklo je da čak i ako se restoranima omogući otvaranje s ograničenim kapacitetom i uz primenu bezbednosnih mera, mnogi se suočavaju s finansijskom propašću ukoliko se zadrže pravila socijalnog distanciranja, prenosi Klix.ba.

Ipak, još uvek se ne zna hoće li ovaj princip rada kao u ovom restoranu u Amsterdamu zaživeti i u nekim drugim objektima i zemljama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.