U trendu

Na ova mesta na telu nikada ne bi trebalo da nanosite parfem

Postoji pet mesta na telu na koja baš nikad ne bi smeli da nanosite parfem.

Oči

Iako se čini kao očigledno, valja istaći da parfem ne treba nanositi blizu oka. Mirisi s alkoholnom bazom sadrže i do 95 posto etil alkohola koji može da uzrokuje iritaciju i osećaj peckanja na osetljivim mestima poput očiju, piše Rd.

Kosa

Kosa prirodno upija mirise, pa iako se čini kao dobra ideja prsnuti malo parfema po krajevima – nemojte. Alkohol će isušiti kosu. Ako već želite da i vaša frizura ima svoj miris, nanesite parfem na četku za kosu, savetuje Cosmopolitan, a zatim lagano iščetkajte kosu. Na taj način je nećete oštetiti.

Ruke

Nanošenje malo parfema na zglob ruke uobičajeni je način nanošenja, ali nikako ne treba u njega utrljati celu šaku. Alkohol će isušiti kožu i uzrokovati njeno pucanje, pa čak i krvarenje. Dodatno, ako nakon toga protrljate oči, stvorićete još iritacije.

Pazuh

Znojne žlezde u regiji pazuha mogle bi da reaguju u dodiru s parfemom pa ćete osećati svrab i peckanje.

Genitalije

Ako nanosite parfem na intimno područje, takođe možete isušiti kožu, a kod žena mirisi mogu iritirati vaginu zbog čega će ona postati podložnija različitim upalnim procesima. Rezultat može biti svrab i bol, navodi Insider Health.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar