U trendu

Uklonite pege i fleke sa lica uz samo ova 2 sastojka, rezultat će vas oduševiti

Hiperpigmentacija je poremećaj u organizmu, tamna mesta na koži izazvana velikim količinama melanina, što koži daje tamniji pigment.

Hiperpigmentacija se pojavljuje zbog prekomerne proizvodnje melanina u pojedinim delovima kože. Ova pojava se manifestuje u obliku plitkih, tamnih mrlja na koži, svetlosmeđe do crne boje, različitih veličina i oblika.

Poremećaj pigmentacije kože izazvan je usled izlaganja suncu, njegovim UV zracima (što povređuje melanin i izaziva privremenu, ili trajnu promenu boje), određenim bolestima, starenjem, trudnoćom ili povredama, što, takođe, dovodi do pojave pigmentnih fleka na koži.

Ove fleke se mogu pojaviti na bilo kom delu tela, najčešće na licu i rukama.

Za lečenje hiperpigmentacije u domaćim uslovima postoji recept za koji su vam potrebna samo dva sastojka.

Ovo je prilično jednostavno i delotvorno sredstvo, zasnovano na principima drevne indijske nauke ozdravljenja.

Potrebno je:

– 1 kafena kašika kurkume u prahu
– 1 kafena kašika soka od limuna

Treba dobro promešati ova dva sastojka i stavljati smesu na zahvaćena mesta. Sačekajte 15-ak minuta dok se smesa u potpunosti ne osuši. Isperite mlakom vodom. Nakon ovog tretmana, ne preporučuje se izlaganje kože suncu-

Nastavite lečenje ovom prirodnom smesom dva puta nedeljno dok ne uvidite rezultate.

Limunov sok će očistiti kožu i daće joj sjaj. Kurkuma će je prosvetliti, a također, delovaće na kožu kao protivupalno sredstvo.

Važno je napomenuti da ako imate suviše osetljivu, ili jako suvu kožu, zamenite limunov sok mlekom, ili ga razblažite manjom količinom vode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.