Kako kontrolisati ejakulaciju (2)

Najčešća fantazija ne samo onih muškaraca koji imaju problem sa preuranjenom ejakulacijom već i muške populacije uopšte jeste vođenje ljubavi koje traje satima i satima. Nije tu reč samo o sopstvenom zadovoljstvu, jasno je da bi i partnerka u tome uživala. Zbog toga nije retko da muškarci tokom seksa često misle o nečemu drugom, kako bi u kritičnim momentima smanjili stepen uzbuđenja, što ne mora uvek da bude ni dobro ni delotvorno. Pre svega, važno je raskrstiti sa zabludama o seksu iz mašte koji bi, prema naivnim uverenjima, trebalo da liči na najbolje segmente iz porno produkcije. Naprotiv.

Za početak, u toj opsesiji dužim i vratolomnijim seksom često se zaboravlja na osećanja partnerke sa kojom se deli krevet i koja, samim tim, učestvuje u čitavoj igri. Da li preuranjena ejakulacija dovodi žene u nezgodnu poziciju?

Može se reći, ako ništa drugo da partnerka oseća realni strah od toga da bi najobičnijom stimulacijom mogla da završi nešto što zapravo još uvek nije ni počelo. A ako se neuspeh ponovi nekoliko puta zaredom, sasvim je moguće da ona više i neće doživljavati uzbuđenje. Zbog toga je za svakog muškarca od neprocenjiva važnosti da se oprosti od zabluda da je beskonačna penetracija pokazatelj muškosti i da je uloga pastuva jedina prava. Bitno je obostrano zadovoljstvo.

Zbog toga je važno da se sve usresredi na znanje, veštinu i pažnju. I tu dolazimo na teren samopouzdanja, koje je izuzetno važno za ovladavanje sposobnošću da se potpuno posvetimo sopstvenim osećanjima uzbuđenja i napetosti. Polje kontrole prilikom seksualnog čina jeste polje na kom treba izvojevati konačnu pobedu, što naravno nije ni lako ni jednostavno, ali je dobro znati da nije nemoguće. Da li ćete slušati svoje disanje, usporiti ritam vođenja ljubavi ili primeniti neku istočnjačku tehniku – svejedno je. Važno je da samo što duže ostanete u igri koju ste započeli ispod pokrivača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.