U trendu

Naučnici izdvojili 3 „obična“ ali i najopasnija seksualna položaja

Tim naučnika proučavao je „najstrašnije“ seksualne položaje, tako opasne da mogu da dovedu do preloma penisa kod muškarca, a svoj rad objavili su u časopisu „Journal of Impotence Research“.

Zanimljivo, ne radi se ni o kakvim vratolomnim i neuobičajenim seksualnim pozama niti položajima za koje nismo ni čuli, već o tri vrlo svakodnevna.

To znači da je u stanju uzbuđenja i strasti moguće da se muški penis slomi – uzrokujući traumu i mnogo bola.

1.“doggy style“
Za ovo istraživanje naučnici su ispitali 90 muškaraca starih između 18 i 66 godina koji su preživeli lom penisa. Naučnici su proučavali različite položaje i mehanizme povrede, uključujući masturbaciju ili manipulaciju penisom, misionarski položaj, pseći položaj i „kaubojku“ za vreme polnog odnosa. Iznenađujuće, „pseći položaj“ bio je na vrhu liste, sa 41 posto preloma penisa. Uh!

2: misionarski položaj
Verovali ili ne, misionarski položaj zauzeo je drugo mesto, premda možda nije toliko komplikovan kao ostali položaji gde bi žene, za sve akrobacije koje izvode, trebalo da budu od gume. Ipak, ispada da može da bude prilično rizičan ako niste oprezni. Naučnici su primetili da i pseći i misionarski položaj „imaju više povezanosti s bilateralnim prelomima kavernoznog tela i lezijama uretre“ nego ‘kaubojka'“. U osnovi, veća je mogućnost da ta dva položaja naprave štetu.

3: „kaubojka“
Položaj „kaubojke“ ušao je na listu kao treći najopasniji seksualni položaj. Autori istraživanja rekli su: „Ne primećujemo razlike između težine preloma penisa kod ‘psećeg položaja’ i ‘kaubojke’, ali je ‘pseći položaj’ imao veću težinu preloma penisa u poređenju sa ovom pozom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.