U trendu

Nevoljni celibat: uticaj na psihu?

– Pričajmo o situaciji kada neko želi da nađe partnerku, ostvari romantičnu vezu, ali, godine prolaze, a on uopšte ne uspeva u tome.

Šta mislite o toj situaciji?

Ima li ovde takvih i kako se to odražava na vaš dalji razvoj i život? (mekflaj)

– Velika neprijatnost kada se suočava sa okolinom koja ga posmatra sa strane. Porodična zabrinutost, pogotovo roditeljska.

Može često biti tvrdoglavost ili povređenost koji udaljuju čoveka od traganja za ljubavnom osnovom. Čak i da postoji želja, dolazi do sukoba interesa porodice i čoveka koji želi da ostvari vezu sa, tada, skoro uvek samohranim majkama.

U poodmaklim godinama treba prihvatiti činjenicu da ljubav često dolazi u paketu sa decom. Postoji i jedna vrsta iskorišćavanja u toj igri gotovo uvek jer “detetu treba obezbediti“. Samohrane majke u poodmaklim godinama nemaju više ni jake seksualne nagone, a muškarac koji toliko čeka na vezu sigurno ima seksualnih frustracija.

S druge strane, monasi i monahinje ovo uspešno potiskuju tako da nisam siguran, ali svakako mislim da nije zdravo ni sa sociološke, a ni sa biološke osnove za jednu potpuno zdravu osobu. (N3Wz)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temu na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)