Ovaj potez vašu vezu može dovesti do emotivnog i erotskog PREPORODA

Ljubavna euforija i zaljubljenost za mnoge je najlepši osećaj koji postoji. Jednako je lep i osećaj da se sa voljenom osobom može bez ustručavanja i predrasuda razgovarati o bilo kojoj temi.

Ipak, jedna od tema koja se često izbegava ili se o njoj nedovoljno razgovara, pogotovu u braku, jeste seks. Za mnoge je ovo tabu tema, mnogi se u njoj ne snalaze najbolje i ustručavaju razgovara, jer nisu sigurni u reakciju partnera.

Istraživači daju nekoliko saveta o tome kako da parteneri razgovaraju o seksu.

1. Nemojte iznenaditi partnera – izaberite neutralno mesto za razgovor o seksu (kafić, restoran). Takođe, naglasite unapred o čemu želite da razgovarate pored svih uobičajnih ostalih tema. Razgovor o seksu podelite na delove i odaberite samo jedan deo u jednom razgovoru, nikako celu temu. Iako bi svi voleli da sve saznaju odjednom, svako pitanje o seksu treba da bude kratko, ciljano i ograničeno. Kasnije se, kroz više razgovora i više pitanja, stvara i jasnija slika o tome.

2. Napravite listu predloga za koje smatrate da bi bili zanimljivi vama i vašem partneru. Primer za predlog je, recimo, „voleo bih da se više smejemo i šalimo kada smo u krevetu“ ili „da li voliš neke grickalice, šlag, jagode ili kafu pre ili posle seksa“.

3. Nemojte da zaboravite osnovna pitanja za bolje razumevanje: „šta je uzbuđuje“ ili „šta ga uzbuđuje“, u koje doba dana, večeri ili noći najviše prija seksualni odnos, da li voli da zavodi ili bude zavođen, koliko odnosa nedeljno ili mesečno želi.

Istraživači potenciraju da se probudi svest i razumevanje o temi seksa. O mnogim aspektima i delovima seksa sa partnerom ili partnerkom treba sasvim normalno razgovarati, kao i o svim drugim zajedničkim temama, jer tako međusobni odnos može biti samo bolji, a ljubav jača.

Zapamtite: u braku i „običnom životu“ ništa se ne podrazumeva – mnogo toga treba reći, pitati i razjasniti kako se ne bi javljale sumnje bez odgovora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.