Planirate seks u moru ili bazenu? Ovo morate da znate

Mnogi parovi, a i oni koji to nisu, obožavaju seks u moru. Ipak, seks u vodi zapravo je mnogo komplikovaniji nego što se misli, objašnjava stručnjak Amanda Rob, a prenosi portal womenshealthandfitness.

Iako mnogi zamišljaju kako je letnji seks na plaži ili u bazenu savršen, to baš i nije tako. Naime, ako ne koristite lubrikant, vaš seks može biti ne samo neprijatan, nego i opasan po zdravlje. Voda ispira vaš „prirodni lubrikant“ i to može prouzrokovati bolno iskustvo za oba partnera, objašnjava Rob.

Kondomi i voda ne idu zajedno

Iako većina proizvođača tvrdi kako su prezervativi iz njihove proizvodnje otporni na vodu, to ne znači da su oni skroz delotvorni i sigurni i dobri za zdravlje. Naučnici tvrde da hlor u bazenima može da ošteti prezervative i smanji njihovu učinkovitost. Osim toga, nije predviđeno da se prezervativi stavljaju dok ste u vodi i nije ih zgodno tako koristiti.

Opasnost od bakterija

Javni bazeni i plaže mogu da budu vrlo opasni po zdravlje ako prilikom seksa dođete u dodir sa štetnim bakterijama. More, bazeni ili đakuzi prepuni su raznoraznih bakterija. Iako većina nije štetna za ljude, neke od njih mogu da prouzrokuju velike probleme. Ako se odlučite za seks na pesku ili peškiru, morate da budete na oprezu da pesak i prljavština ne završe na neželjenom mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.