Seks – bol i zadovoljstvo

Ukoliko oba partnera u ljubavnoj vezi povremeno vole „grub seks“, to neće praviti probleme. Malo povremene gubosti u seksu može dodatno da uzbudi partnere i doprinese kvalitetnijim seksualnim onosima. Pa ipak, i tu treba imati granice, jer ako se pretera sa grubostima i dođe do povrede, onda se treba vratiti na početak i izbegavati grub seks.

Šta se dešava kada jedan partner bude malo agresivniji prilikom odnosa, izazivajući time bol, koji pak izaziva još više uzbuđenja?

Ovo pitanje spada u grupu škakljivih i u pojedinim slučajevima može zabrinuti jednog partnera, jer on ne očekuje da bol može povećati uzbuđenje. Ukoliko pak oba partnera razumeju i prihvataju malo grubosti u seksu, to predstavlja pozitivan znak.

Ako jedan partner smatra da je malo grublji seks nepoželjan, onda treba zaobići moguće sukobe. Partneru treba naglasiti koliko taj bol uzbuđuje i stvara izvanredan osećaj i u kojoj meri pomaže da se doživi što intenzivniji orgazam.

Može se desiti da je jedan partner po prirodi jako nežan ili prilično osetljiv, pa može imati poteškoća sa izazivanjem tog lepog osećaja bola, posebno ako ne može u potpunosti da razume koncept po kome bol može da izazove zadovoljstvo, čak i ekstazu.

Kako bi bilo ko od nas mogao ovo da shvati, najpre je potrebno malo dublje zaći ispod površine i razmotriti razloge zbog kojih bol može da izazove zadovoljstvo. Ponekad se ljudi jednostavno podsvesno trude da stresne situacije i teške trenutke iz svog života vežu za seksualno uzbuđenje.

Takođe je čest i slučaj da muški partner ispunjava seksualne želje svoje partnerke, a da pri tome ne razume u potpunosti prirodu onoga što se usled toga dešava. Svakako je privlačna zamisao objasniti partneru pravu prirodu ovog fenomena, ali i pored toga, zapravo je jako malo parova koji istinski znaju zašto pojedine seksualne navike uzbuđuju njihovog partnera.

Ukoliko samo jedan od partnera voli grub seks, to može stvoriti probleme u ljubavnoj vezi . U takvim slučajevima, ipak se treba vratiti običnom seksu, kako se veza ne bi poremetila.

Ovo su samo neka razmišljanja i neka iskustva u seksulanim odnosima, a parovima se ostavlja da sami usklade svoj seksualni život, svoje navike i želje.

Ukoliko dođe do problema u seksualnim (ljubavnim) odnosima, možete uvek potražiti pomoć seksologa, psihoterapeuta, psihijatra i sličnog stručnjaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.