U trendu

Srbi preterali sa vijagrom: 35 muškaraca za dva dana završili u Kliničkom centru!

U Srbiji muškarci stariji od 60 godina sve češće stradaju tokom seksa u želji da svojim partnerkama pruže nezaboravne trenutke i sebi dokažu kako još nisu „za staro gvožđe“.

Samo prethodnog vikenda, prema saznanjima ovog lista, u Klinički centar Srbije (KCS) primljeno je 35 muškaraca koji su uzimali „vijagru“.

Doktori ne žele da pričaju o tome kakvi su bili rezultati analiza kod tih muškaraca, ali je opšte poznato da se „vijagra“ uzima pola sata pre odnosa i to samo jedna tableta.

Ukoliko se pretera sa lekom dolazi do aritmije, pada krvnog pritiska, preznojavanja i – infarkta.

Pre nekoliko dana u Klinički centar Srbije je, primera radi, primljen muškarac od 85 godina sa srčanim tegobama, koji je priznao da je pred seksualni odnos sa ženom uzeo dve umesto jedne tablete.

Svetski poznat kardiohirurg, prof. dr Miljko Ristić potvrđuje da pogrešna upotreba lekova za seksualnu funkcionalnost može biti veoma opasna, prenose Informer i Telegraf.

„Svaki lek može imati neželjena dejstva, a naročito “vijagra”. Ljudi najviše greše jer ne čitaju uputstvo, nedisciplinovani su i misle da je to bezazleno. Naročito oni stariji koji su češće “na meti” infarkta. Kada pritisak padne na 80 ili 90, u tom stanju je vrlo izvesno razvijanje infarkta. Prilikom neumerenog konzumiranja i slabijeg zdravlja može doći i do poremećaja srčanog ritma, bola u grudima, slabosti, dehidracije, čak i nesvestice“, navodi Ristić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.