Ove namirnice HITNO izbacite iz ishrane

Regulisanjem ishrane moguće je trajno se rešiti ovog problema

Urinarne infekcije umeju da budu uporne i da se vraćaju s vremena na vreme. Ukoliko se ne leče na pravi način, postoji veliki rizik od oboljenja bubrega i mnogih drugih komplikacija.

Dokazano je da određena grupa namirnica pogoduje razvoju infekcija u urinarnom traktu, pa ih zato treba izbegavati i svesti upotrebu na minimum, naročito ukoliko ste se već borili sa ovom vrstom infencija.

Najčešća bakterija koja je kriva za infekciju bešike je Ešerihija koli. Ove bakterije se nalaze u crevima, a vrlo lako mogu da pređu u bešiku, a nakon pražnjenja creva, i izazovu ovi neprijatno stanje.

Zašto je šećer toliko opasan?

Kao i svakom drugom živom organizmu, Ešerihiji koli trebaju hranljive materije, a šećer je nešto što ove bakterije vole. Unošenjem šećera u telo, nivo kiseline u urinu postaje pogodniji za Ešerihiju omogućavajući brže napredovanje infekcije.

Koji su načini lečenja?

Pored smanjenog unosa šećera, pomoćiće i određeni napici, kao što je sok od brusnice. Brusnice sadrže jedinjenje nazvano D-manoza za koje su naučnici dokazali da može sprečiti lepljenje Ešerihije na zidove bešike. Ovaj sok mora biti porpuno prirodan i bez dodataka šećera.

Pored brusnice, pomoćiće i unos vode i uvinog čaja u velikim količinama, kao i izbegavanje gaziranih pića. Nezaslađeni jogurt, crni čaj i tamna čokolada će pomoći, takođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.