U trendu

Audi A7 Sportback

Prve službene fotografije jedne od glavnih zvezda međunarodnog salona u Parizu, Audi (Audi) je prikazao dva meseca pre najvažnije automobilske izložbe u 2010. Reč je o serijskoj verziji modela Audi A7 Sportback, koji ingolštatska marka naziva "kupeom s pet vrata".
Luksuzni predstavnik više klase očigledno cilja na kupce modela Mercedes CLS, čija će druga generacija uskoro biti prikazana. Audi A7 Sportback je samo nekoliko centimetara kraći od pet metara, a u Audiju tvrde da pruža mnogo prostora za vozača i četiri putnika, kao i za sav njihov prtljag.
Spoljašnje linije su zaista impresivne. Brojna obeležja Audijevog aktuelnog dizajnerskog usmerenja skladno su uklopljena u nisku, kupe krovnu liniju i specifičan zadnji deo (otuda i naziv Sportback), koji taj model najviše razlikuje od ostalih u ponudi ove nemačke premijum marke. Karoserija je u najvećoj meri izrađena od aluminijuma, a ostatak je od ultrajakog čelika.
Unutrašnjost je još privlačnija od spoljašnjosti pa se, sudeći prema fotografijama, ističe kao jedna od Audijevih najboljih. Velika pažnja posvećena je detaljima. Skupoceni materijali čine kabinu modela Audi A7 Sportback jednom od najpoželjnijih za duga putovanja, a tome doprinose i raskošna ponuda prostora za putnike, kao i prtljažnik od čak 535 litara (s preklopljenim sedištima 1.390 litara).
Koliko su ozbiljne Audijeve ambicije pokazuje činjenica da, primera radi, tri od četiri verzije serijski imaju najnoviji Quattro pogon, automatske menjače, biksenonska prednja (LED prednji farovi su opcija) i LED zadnja svetla, kao i prtljažnik s električnim pokretanjem.
Vešanje, koje takođe ima aluminijumske elemente, podešeno je kako bi osiguralo što bolji kompromis između udobnosti i uživanja u vožnji. Nema sumnje da će, kada krene u prodaju veoma brzo posle svetske premijere u Parizu, novi Audi A7 Sportback biti jedan od ključnih modela kojima će Audi ostvariti ambiciozan, ali sve bliži cilj – da postane najprodavaniji premijum proizvođač automobila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.