najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

BMW na putu da ostvari ciljeve za 2015.

Nemački proizvođač automobila BMW, čiji je neto profit u trećem kvartalu skočio za petinu, saopštio je da je na putu da ostvari ciljeve prodaje i profita na nivou cele godine, ali da usporavanje kineske privrede i slabosti na ruskom tržištu predstavljaju izazove.

“Samouvereni smo pred kraj poslovne godine i potvrđujemo ciljeve”, navela je kompanija, dodajući da očekuje rekordan obim prodaje u 2015. i rekordan profit pre oporezivanja, prenosi agencija Frans pres.

BMW, ipak, upozorava da će rast zarade biti ograničen zbog snažne konkurencije na tržištu automobila, rasta troškova na ime radne snage i održivosti poslovanja, a da izazovi postoje u vidu slabosti ruskog tržišta, makroekonomskih neizvesnosti u Evropi i velike konkurencije u SAD.

U tri meseca zaključno sa septembrom, neto profit je skočio 20,5 odsto na 1,57 milijardi evra, a profit pre oporezivanja 12,8 odsto na 2,26 milijardi evra. Prihodi su istovremeno porasli 14 odsto na 22,34 milijarde evra, a prodaja automobila 6,9 odsto na 545.062 vozila, navodi BMW.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike