U trendu

Nije za svakog: Amerikanac prodaje posebnu verziju legendarnog Juga (foto, video)

Legendarni automobil iz Kragujevca često je ismevan zbog svog izgleda i performansi i bio predmet sprdnje naročito među strancima. Takođe, neretko su njegovi vlasnici Jugo i prepravljali i poboljšavali ga, a jedan takav dolazi iz Amerike i predstavlja slavni Jugo u dosad neviđenom izdanju.

U fabrici u Kragujevcu su se, osim osnovne, pravili još i kabriolet i verzija dostavnog vozila, ali da je kojim slučajem SUV-manija krenula ranije, ne bismo se čudili jednoj ovakvoj verziji.

Amerikanci je zovu Overlend, a na Balkanu bi je nazvali lovačkom. Najbitnije kod ovakvih prepravki je da olakšavaju vožnju na neasfaltiranoj podlozi, ali i višednevni boravak u prirodi, prenosi Index.

Vlasnik je osnovni Jugo, pravljen za američko tržište, lagano podigao i montirao mu robusnije gume. Od spoljašnjih prepravki tu je još krovni nosač sa svom potrebnom opremom i uvek dobrodošla dodatna svetla. Unutra se nalazi radio stanica i dodatni punjači. Zadnja klupa je uklonjena, a sve kako bi se dobio koristan prtljažni prostor. Motor je ostao isti, 1,1 s 55 KS u kombinaciji sa četvorostepenim menjačem.

Vlasnik je ovaj nesvakidašnji Jugo postavio na aukciju sa početnom cenom od 2.500 dolara.

Napišite komentar