„Dunavski dijalozi“ – festival savremene umetnosti

Festival savremene umetnosti „Dunavski dijalozi“ biće održan od 29. avgusta do 15. septembra u Novom Sadu, Petrovaradinu i Apatinu.

Foto: Wikipedia/Schroeder

Foto: Wikipedia/Schroeder

Iako Dunav protiče kroz 10 evropskih zemalja, u „Dunavskim dijalozima“ učestvuje 14 žemalja: Nemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunija, Bugarska, Moldavija, Ukrajina, Češka, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Novi Sad će tokom trajanja festivala biti mesto umetničkog promišljanja, razmene iskustava i kustoskih praksi, kako bi se izgradili mostovi saradnje u regionu, kažu organizatori.

Glavni grad Vojvodine ugostiće multimedijalni mozaički festival vizuelnih umetnosti koji se istovremeno dešava u različitim gradskim galerijskim i alternativnim prostorima, u kojima će biti izložene slike, skulpture, instalacije, umetničke zastave, video radovi, izvedeni performansi, a održaće se i radionice i simpozijum.

Već na samom početku festivala biće otvorena izložba „Umetnik u okruženju globalne nesigurnosti“.

Za 6. septemabr najavljen je simpozijum „Umetnik u okruženju globalne nesigurnosti – Umetnost/Kritika/Politika“, a potom će od 31. oktobra do 5. novembar biti održane radionice Akademije umetnosti iz Novog Sada i Beča – Linearno poimanje fluktuacije/vibracije.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar