Kal, Duo Moderato, Emi Dragoi… u slavu Šabana Bajramovića

NIŠ – Emi Dragoi, „Kal“, Nino Ademović, „Spritus Movens“, „Duo Moderato“, „Trubači Žarka Stamenkovića i „Rognan Hornorkestra“ oživeće svojom muzikom legendu o Šabanu Bajramoviću 7. i 8. avgusta u okviru programa Nišvila.

U sklopu programa „Priijatelji Šabanu“ na River stage-u koji se nalazi u Anfiteatru pored niškog keja, 7. avgusta nastupiće sastav „Spiritus Movens“.

Reč je o autorskom projektu poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžera Vladana Vučkvića Paje koji je nedavno objavio 9. Studijski album „My Famili Songs“.

Nakon njih na pozornicu će izaći orkestar koji predvodi rumunski virtouz na harmonici Emi Dragoi.

Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera.

Za kraj večeri ostavljen je nastup Nina Ademovica koji će se predstaviti sa svojim orkestrom.

Ademović je zapamćen je i po saradnji upravo sa Šabanom Bajramovićem kojem je bio dugogodišnji aranžer.

Dan kasnije 8. avgusta na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću u programu koji je baziran na world music pravcu, nastupiće beogradski Duo Moderato, ovoga puta pojačan sa još nekoliko prijatelja muzičara.

Pred publiku će potom izaći etablirani urbani romski bend „Kal“ čiji su stil zapadni kritičari nazvali „Rock`N`Roma“, a nakon njih i tradicionalni Trubački orkestar Žarka Stamenkovića i na kraju gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj „Rognan hornorkestra“ koji na repertoaru ima i latino i džez standarde ali i obrade norveških tradicionalnih pesama , kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike