U trendu

Kreativni centar objavio nove interaktivne slikovnice

BEOGRAD – U izdanju „Kreativnog centra“ nedavno je objavljeno nekoliko novih kartonskih interaktivnih slikovnica namenjenih najmlađima.

Koncipirane kao kombinacija knjige i igračke, slikovnice upoznaju decu s novim pojmovima, podstiču maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i reči u međusobnu vezu i, kako ističe izdavač, idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Nakon knjiga „Boje oko nas“, „Gde stanuju životinje“ i „Brojevi u cirkusu“ u popularnoj ediciji „Otvori prozorčić!“ objavljena je slikovnica „Tigi, vreme je za spavanje“ u kojoj će se najmlađi čitaoci upoznati s novim junakom tigrićem Tigijem.

Jednostavan tekst i ilustracije prilagođene su deci u uzrastu do tri godine, a prozorčići koji se otvaraju pretvaraju kartonsku slikovnicu u zanimljivu igračku, dok pitanja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije.

Autori su Simeon Marinković i Slavica Marković, pisci popularnih dečjih knjiga, i Evelin Danev Rajninger, ilustratorka, a u pripremi je knjiga „Tigi, hajdemo u šetnju“, druga slikovnica o ovom simpatičnom junaku, koja će biti objavljena do kraja marta.

„Čudesna divljina“ upoznaće decu sa životinjama iz afričke divljine, dok će zanimljive detalje o životinjama koje žive u jezeru ili oko njega otkriti u slikovnici „Veselo jezerce“.

Da bi deca otkrila o kojim životinjama je reč, potrebno je da poguraju dva proreza obeležena strelicom koji se nalaze na svakoj strani.

Za sve radoznale čitaoce, „Kreativni centar“ je objavio dve nove knjige – „Svemir“ i „Moje čudesno telo“ u ediciji „Mali istraživači“, u okviru koje je do sada objavljeno šest izdanja: U pokretu, Životinjski svet, Dinosaurusi, Seosko imanje, Podvodni svet, Bube i….

Šta su Gasoviti džinovi, kako nastaju zvezde, koliko je staro Sunce, najmlađi će saznati u knjizi „Svemir“, a u izdanju „Moje čudesno telo“ otkriće kako funkcioniše naše telo, kako radi mozak, šta nas pokreće, kako rastu bebe, šta se dešava sa zalogajem hrane i koliko brzo rastu nokti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.