najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na inicijativu građana: Ulica Dragana Nikolića na Vračaru?

Beograđani su došli na ideju da pokrenu akciju, da ulica u kojoj je živeo Dragan Gaga Nikolić dobije naziv upravo po ovom bardu srpske i jugoslovenske glume.

Na Fejsbuku je nedavno osnovana grupa “Promeniti naziv ulice Ivana Đaje u Ulicu Dragana Nikolića!“.

Drugu inicijativu je pokrenulo društvo iz kafića “Talija” na Vračaru, s kojim je Gaga uživao da provodi slobodno vreme. Radi se o tome da je njihova ideja da parkić ili pjaceta u Mutapovoj ulici, odakle vodi prolaz za Nevesinjsku dobije ime po njihovom drugu, prenose beogradski mediji.

Bravo za inicijativu!! Jer Dragan je zaslužio i ulicu, i spomenik na Vračaru, ali i svetiljku, što da ne. Setimo se svi kultne rečenice iz filma “Kada budem mrtav i beo”, u kojem je glumio: “I kad budem mrtav i beo, ja bih ipak hteo da kakva-takva svetiljka budem.”

1 komentar
  1. ca

    Uz sve poštovanje lika i dela dragog nam Gage, ali bih rekla da bi i samom pokojnom Gagi draže bilo da živi u Ulici Ivana Đaje nego u Ulici Dragoslava-Gage Nikolića, nađite lepu ulicu, aveniju, i dajte joj ime po ovom čuvenom umetniku, ali nemojte je trpati tamo gde je uspomena na drugog velikana – Ivana Đaju.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike