U trendu

Službeni glasnik dao knjige za Srpsku čitaonicu u Temišvaru

BEOGRAD – Minisajam srpske knjige održan je u okviru tradicionalne manifestacije „Dani srpske kulture“ u Temišvaru, gde je publici predstavljen bogat književni, likovni, pozorišni i filmski program, a izdavačka kuća Službeni glasnik obezbedio je knjige za Srpsku čitaonicu u Temišvaru i Srpsku gimnaziju „Dositej Obradović“.
Predstavnici Saveza Srba u Rumuniji, organizatora manifestacije, zahvalili su direktorki JP Službeni glasnik Jeleni Trivan na podršci sajmu u svojstvu počasnog gosta i partnera koji kontinuirano pomaže srpskoj zajednici u Temišvaru.
Direktoka Glasnika poručila je da kao izdavač, preuzima ne samo obavezu štampanja i izdavanja značajnih knjiga već i misiju kulturnog opstanka Srba i čuvanja tradicije srpskog naroda kako u zemlji, tako i u dijaspori.

„Kada se Srbija borila protiv učlanjenja Kosova u Unesko, štampali smo mape svih uništenih manastira i poslali svim ambasadorima zemalja članica te organizacije. Takođe, pomogli smo obnavljanje i opremanje biblioteke u Pakracu, najveće književne riznice Srba u Hrvatskoj, nakon što je spaljena u Drugom svetskom ratu, kao i u sukobima devedesetih godina“, kazala je Jelena Trivan.

Ona je dodala kako je odlučila da izdavačka kuća koju vodi kontinuiranim akcijama podrži srpsku zajednicu u Temišvaru kojoj nedostaje knjiga na maternjem jeziku i na taj način im poruči da je uz njih.
„Podrška srpskim institucijama u Temišvaru samo je jedan od primera neprestanog ulaganja Službenog glasnika u kulturu i očuvanje kulturnog nasleđa Srba“, zaključila je Jelena Trivan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.