U trendu

Spomenik Gagi nije oštećen, naočare na popravci

Nikola Džamić iz Vrnjačke Banje, koji je bio idejni tvorac da čuveni glumac Dragan Gaga Nikolić dobije spomenik u Vrnjačkom parku, rekao je večeras za „Blic“ da spomenik nije oskrnavljen, već da su naočare skinute i odnete na doradu nakon što su pre dva meseca bile oštećene.

„Kada se dogodilo da je jedan deo naočara na spomeniku Draganu Nikoliću bio polomljen, anagažovali smo ljude koji bi to popravili. Međutim, nismo bili zadovoljni kako je to zavareno. Zato smo u dogovoru sa Specijalnom bolnicom “Merkur“, odlučili da budu skinute i odnete su vajaru, profesoru Dragoljubu Dimitrijeviću, na doradu. To je prava istina“, rekao je Džamić za „Blic“.

U parku u Vrnjačkoj Banji kod Rimskog izvora 26. oktobta svečano je otkriven spomenik Draganu Nikoliću u rpiridnoj veličini. Nekoliko dana kasnije deo Gaginih naočara, koje je nosio do pred samu smrt, nepoznati počinioci su polomili.

Tada je objašnjeno da su naočare nehotice polomljene, kada se dete u naručju roditelja tokom slikanja uhvatilo za naočare i otkinulo ih, pa ke tak deo spomenika bio na popravci.

Ranije danas portal Kraljevo onlajn javio je da na statui glumca Dragana Gage Nikolića opet nedostaju naočare.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike