U trendu

Za mural Dragoslava Mihailovića 100.000 dinara

ĆUPRIJA – Ustanova kulture Ćuprija raspisala je konkurs za izradu murala književnika i akademika Dragoslava Mihailovića, rođenog u ovom gradu, a nagrada je 100.000 dinara u neto iznosu.

Konkurs traje do 1. avgusta, a dimenzije fasade zgrade predviđene za oslikavanje je 6x6x4,6 metara. Za realizaciju murala autoru ce biti obezbeđen materijal i pribor za rad, putni troškovi i troškovi boravka, stoji u konkursu.

Predlozi murala treba da korespondiraju s konkretnim delom književnika, a dobrodošli su i predlozi koji se oslonjaju i na istorijski, društveni ili kulturni kontekst grada, rečeno je Tanjugu u Ustanovi kulture.

„Posebno će biti uzeti u obzir predlozi koji mural tretiraju kao ambijentalnu celinu u skladu sa arhitektonskim i urbanističkim karakteristikama lokacije“, kažu u Ustanovi.

Konkurs je objavljen i na zvaničnom sajtu opštine Ćuprija.

Mihailović će u rodnom gradu dobiti trg, izjavio je ranije predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i napomenuo da se sa ovim predlogom opštine saglasio Mihailović.

Mihailović je rođen u Ćupriji 1930. godine, živi i radi u Beogradu. Među najpoznatijim delima su mu „Kad su cvetale tikve“, „Petrijin venac“, „Čizmaši“…

Prvu knjigu, zbirki propovedaka „Frede laku noć“, objavio je 1967. godine. Redovni član SANU postao je 1988.godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.