U trendu

Zagrebački sajam knjiga Interliber

ZAGREB 12. novembra (Tanjug) – Na zagrebačkom Velesajmu danas je otvoren 42. zagrebački sajam knjiga „Interliber“ koji će trajati do 17.novembra.

To je, kako tvrde organizatori, „najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, nauke i znanja koja okuplja najznačajnije izdavače i knjižare“.

Više od 350 izlagača popuniće knjigama najrazličitijih žanrova tri paviljona Zagrebačkog velesajma. Bogatu knjišku ponudu dopuniće zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve uzraste, od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta izdavača, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, okruglih stolova, kvizova, dodela književnih nagrada, aukcije starih i retkih knjiga…

„Brojni naslovi svetski poznatih bestselera i književne lzvezde samo su ‘mali komadić raja’ koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jedako i deca i poslovni ljudi i penzioneri .O ozbiljnim književnim temama raspravljaće se u „Premium programu“ koji će ugostiti strane pisce a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene“ piše u propagandnom materijalu za sajam.

Sajam „Interliber“ je i jedinstvena prilika za poslovne susrete i umrežavanje izdavača, knjižara, bibliotekara i autora i agenata te organizaciju stručnih skupova.

Uz sajam „Interliber“ ove godine su i sajmovi obrazovanja za sve generacije: Sajam svetskog obrazovanja i Znanje i učenje. U terminu od 15. – 16. novembra predstavljaće se najbolje hrvatske i svetske srednje škole, fakulteti, jezički kursevi i programi za obrazovanje odraslih te dodatne stručne i poslovne edukacije.

„Legitimacija“ ovogodišnjeg „Interlibera“ glasi: preko 40 godina tradicije, više od 300 izlagača iz 13 zemalja sveta, oko 130.000 posetilaca, više od 200 pratećih programa i 100 gostiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.