U trendu

Zoran Đerić na čelu Festivala pozorišta za decu

SUBOTICA – Na konstitutivnoj sednici Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici za direktora i selektora Festivala izabran je prof dr Zoran Đerić, univerzitetski profesor i upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Predsednik Saveta u naredne četiri godine biće reditelj Vladimir Lazić, dok će potpredsednik Saveta biti pisac Dušan Đurđev.

Savet festivala čine pisac Dušan Đurđev, glumica i univerzitetski profesor Marijana Prpa Fink, glumica i direktor “Dečijeg pozorišta Subotica” Marta Aroksalaši, glumac i reditelj Bela Kalo, univerzitetski profesor Zoran Đerić, reditelj i upravnik pozorišta “Pinokio” Vladimir Lazić, članica Gradskog veća zadužena za kulturu Grada Subotice Miroslava Babić i pisac Branko Stevanović.

Međunarodni festival pozorišta za decu, 26. po redu, biće održan od 22. do 27. septembra u Subotici, a na njemu će biti predstavljene najaktuelnije pozorišne produkcije iz celog sveta namenjene deci, izložbe, knjige iz oblasti stvaralaštva za decu, kreativne i lutkarske radionice, amatersko i dečije stvaralaštvo, filmski program i stručni skupovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.