U trendu

Zvezde Exita The Cure i Killersi u programu Glastoberija

BEOGRAD – Rok giganti The Cure, koji na Petrovaradin dolaze ovog leta i The Killers, koji je domaća publika takođe slušala na Exitu pre samo dve godine, našli su se i na listi glavnih izvođača u programu čuvenog Glastonberi festivala, saopštili su danas iz Exit festivala.

Upravo ova dva benda su danas među najtraženijim na svetu, što potvrđuje i podatak da su vodili na listama svih kladionica u Velikoj Britaniji, gde se tradicionalno pogađa ko će biti hedlajneri gigantskog festivala na Worthy farmi.
Među udarnim imenima koja su čelnici Glastonberija istakli kao hedlajnere nalazi se i reper Stormzy, koji je danas uz Skeptu u samom vrhu tamošnje hip-hop scene, a koga je domaća publika takođe imala priliku da čuje na Petrovaradinskoj tvrđavi 2016. godine.

Na vrhu liste je očekivano i nekadašnji frontmen Oasisa i autentična rok zvezda Liam Gallagher, koji je pre dve godine za EXIT rekao da je „verovatno najbolji festival na planeti“ iako je znao ranije da bude dosta kritičan upravo prema najvećim festivalima u Britaniji.

Suprotno očekivanjima, organizatori Glastonberija su najavili i nastupe pop zvezda od kojih su najviše reakcija izazvale Kylie Minogue, Janet Jackson i Miley Cyrus, a od bendova novije generacije tu su još Bastille, Idles, Tame Impala i Years & Years.
The Cure će nastupiti četvrti put kao glavne zvezde Glastonberija, čime će se pridružiti Coldplayu, kao jedina grupa koja je toliko puta bila udarno ime ovog festivala.

Glastonberi će biti održan od 26. do 30. juna 2019. godine u Samersetu u Engleskoj, dok su ulaznice za festival tradicionalno rasprodate i to čak gotovo pola godine pre objave programa, kad je svih 135.000 kompleta karata planulo za svega 36 minuta od puštanja u prodaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.