U trendu

Dve moćne biljke za jaču erekciju i veći libido garantuju bolji seksualni život

Stres, preopterećenost, alkohol i preterivanje s kofeinom mogu uticati na snižavanje libida. Uzroci mogu biti i fizički, na primer bolni hemoroidi. Glavni simptomi su smanjeno zanimanje za seks, teškoće u postizanju i održavanju erekcije, preuranjena ejakulacija.

Ako vas muče ovi problemi, lekovi mogu donekle pomoći, ali pre nego što posegnete za njima, probajte lečenje biljkama koje se već vekovima unazad smatraju prirodnim vijagrama.

Biljke koje pomažu

Damiana (lat. Turnera diffusa var. aphrodisiaca)

Delovanje: Koristi se nadzemni deo biljke. Afrodizijak je i antidepresiv, podiže raspoloženje i stimuliše seksualne performanse.

Kako se koristi: Kao biljni čaj, u tabletama ili tinkturama.

Kombinacije: Dodajte karanfilić u svaku šoljicu čaja ili dodajte sabal palmu, ashwagandhu ili korejski ginseng u tinkturu. U tabletama se uobičajeno kombinuje sa sabal palmom ili biljkom kola. Kod preuranjene ejakulacije pomaže čaj od sporiša (verbene).

Ashwagandha (lat. Withania somnifera)

Delovanje: Koristi se koren. Afrodizijak je, podmlađuje i pruža dobrobit celom organizmu i poboljšava seksualnu performansu.

Kako se koristi: U mleko umešajte dekokt, do jedan gram po dozi. Prah ashwagandhe možete umešati u toplo mleko zaslađeno s malo šećera.

Kombinacije: Koristi se s ginsengom ili sabal palmom ili pak dodajte prstohvat dugog bibera u ekstrakt. I masaža pre vođenja ljubavi može pomoći: u 5 mililitara bademovog ulja umešajte jednu kapljicu ružinog ulja i pet kapljica sandalovine za masažu tela oba partnera, piše Živim.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar